Therapie met Kiki

Van haar eerste 1-2 levensjaren weten we niet zo veel. Ze leefde op straat in Portugal samen met haar pups. Dierenliefhebbers brachten haar samen met haar kleintjes naar België, en wij adopteerden haar. Ze was duidelijk een echte mama. Toen we haar ophaalden op de luchthaven ging ze meteen even snuffelen bij haar pups om zeker te zijn dat iedereen oké was. En zo zorgzaam is ze ook naar ons gezin.

Kiki is nogal timide. Ze zal dus niet meteen naar iemand toe komen om geaaid te worden. Bij een eerste kennismaking komt ze eerst voorzichtig snuffelen. Het is dan aan de kindjes om te zoeken hoe ze met haar in verbinding kunnen gaan.  

Kiki is heel alert op iedereen rondom haar, en duidelijk in haar communicatie. Dat maakt haar ook zo geschikt als therapiehond. Ze reageert op de lichaamstaal van de kinderen, en niet op wat ze zeggen. Op die manier leren kinderen meteen de gevolgen van hun houding inzien en aan te passen. Wat ze dan uiteraard ook meenemen in hun interacties met mensen. 

Haar favoriete hobby? Rennen! Ze kan heel snel lopen en laat zelfs veel grotere honden ver achter. Als er ook een bal te pakken valt, dan is dat een extra plus!

Verder is Kiki een echt 'madammeke'. Zelfs als ze iets 'lomp' doet, zoals in de zetel springen en er meteen weer uitvallen, zal ze doen alsof het eigenlijk de bedoeling was.  


Voor mij is het heel belangrijk dat Kiki zich goed voelt. Als ik signalen opmerk dat dit niet zo is, dat ze er even geen zin in heeft, dan zal ik haar ook niet meenemen naar de sessies of de sessie met Kiki beëindigen. Alleen zo blijft ze een lieve en spontane therapiehond.